Ciasto pyszne, idealne na letnie dni.Dzięki dodatkowi twarogu zadowoli sernikożerców :)Składniki na biszkopt:4 jajk a3/4 szkl. cukru1/2 szkl. mąkiszczypta soliBiałka oddzielić od żółtek i ubijać z dodatkiem szczypty soli. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier. Gdy białka będą ubite na sztywną pianę, dalej ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie przesianą mąkę i delikatnie wymieszać uważając aby nie rozbić białek. Tak przygotowane ciasto upiec w 180 st.C przez ok. 40 minut. Ostudzić. Zimny biszkopt nasączyć jedną rozpuszczoną galaretką truskawkową i włożyć do lodówki, aby zastygł. Tak przygotowany biszkopt pokroić w kostkę.Do wykonania ciasta potrzebujemy:2 galaretkiWiniarytruskawkowe (rozpuszczone oddzielnie w 1 szkl. gorącej wody)0,5 kg twarogu półtłustegoTwaróg dokładnie wymieszać z rozpuszczoną w 1 szkl. wodygalaretką.1 galaretkęWiniary Blue Curacao (rozpuszczona w 1 szkl. gorącej wody)1 galaretkęWiniaryPina Colada (rozpuszczona w 1 szkl. gorącej wody)1 galaretkęWiniary Pink Margarita (rozpuszczona w 1 szkl. gorącej wody)1 galaretkęWiniary Mojito (rozpuszczona w 1 szkl. gorącej wody)Galaretki ostudzić i odstawić do zastygnięcia. Skrzepnięte galaretki pokroić w kostkę i wymieszać.Wykonanie:W dużej misce lub naczyniu szklanym układać na przemian pokrojony biszkopt, galaretki i polewać masą twarogowo-galaretkową. Układać tak warstwy, aż do wykończenia składników. Wstawić do lodówki, aby wszystko zastygło.Smacznego!