Wykonanie

Wiem, nie jest to zbyt zdrowa propozycja, ale czasami można sobie pozwolić na odrobinę szleństwa :)
Pierś kurczaka w ziołach, z frytkami i surówką z
kapusty pekińskiej. Oczywiście frytki można zastąpić
ziemniakami lub
ryżem czy też
kaszą, będzie równie smacznie :) Jednak jest to szybki i prosty obiad za co lubię tego typu propozycje! Dosłownie jest to danie w 30 minut!Składniki na 2 porcje:podwójna
pierś z kurczakazioła (użyłam
przyprawy Gyros)Pierś myjemy pod bieżącą
wodą. Każdą pierś dzielimy na 2 kotlety, przyprawiamy z każdej strony i odkładamy na kilka minut aby się przegryzło. W tym czasie można przygotować ulubioną surówkę. U mnie była to
kapusta pekińska z
marchewką i
kukurydzą, przyprawione dla smaku
majonezem i odrobiną
koperku. Pierś smażymy tuż przed podaniem na rozgrzaniej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Uważać, gdyż rozgrzany tłuszcz może trochę pryskać. Smażyć pod przykryciem na złoty kolor.Smacznego!