ßßß
Składniki:280 g mąki pszennej7 g drożdży suszonych85 ml mleka45 g Smakowitej Pajdy z cebulką i jabłkiem1 łyżeczka cukru3/4 łyżeczki soli1 jajkoWyrobienie ciasta w maszynie do chleba: na dno maszyny dajemy mokre składniki, potem suche, a na samą górę drożdże. Nastawiamy program do wyrabiania ciasta i czekamy ;)Wyrobienie ciasta ręcznie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smakowitą Pajdę można wcześniej rozpuścić.Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy ciasto na 6 części i z każdej formujemy bułeczkę, jak najmniej zagniatając ciasto. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Nagrzewamy piekarnik do 190 st, smarujemy bułeczki mlekiem i pieczemy 15 minut. enjoy c:Smakowita pajda zaskoczyła mnie całą sobą - smakiem, opakowaniem. Jest naprawdę dobra, a do tego ładnie i wygodnie podana.Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .