Wykonanie
"Life is too short, and I'm Italian. I'd much rather eat pasta and
drink wine than be a size 0."Sophia Bush1 teza: urlop rozleniwia:)2 teza: trwa zdecydowanie za krótko.3 teza: pierwsze danie po wolnym - tzw. oczyszczacz lodówkowy:)
Składniki:2 garście
makaronu kukurydzianego10 dag
zielonej soczewicy5 dag
ciecierzycy1/2 szklanki
groszku1/2 szklanki
fasoli czerwonej1/2 szklanki
kukurydzyKilka
pieczarekCebulaUlubiony sos (np. słodko-pikantny)
Oliwa z oliwekCiecierzycę zalewamy na noc
wodą i ostawiamy, następnego dnia odsączamy, zalewamy ponownie, gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Zieloną soczewicę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut, następnie gotujemy do miękkości. Odcedzamy.
Makaron gotujemy, odcedzamy.Podsmażamy pokrojone
pieczarki z
cebulą, dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Kilka minut podgrzewamy.Smacznego!