Wykonanie
...najtrudniejsze są pożegnania, zwłaszcza te ostatnie...Dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie w tych ciężkich chwilach...Dziękuję również, że odwiedzaliście mój blog, mimo zastoju. Dzisiaj lekkie danie, z moimi ulubionymi koktajlowymi
pomidorkami - przepis z gazetki "Warzywa na 30 sposobów".

Składniki:40 dag
pomidorków koktajlowych8
jajek2 łyżki
masła2 łyżki
śmietanyGarść tartego
parmezanuOliwaPrzyprawy (
pieprz,
sól,
bazylia,
zioła prowansalskie)
Szczypiorek (opcjonalnie)Umyte
pomidorki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Jajka miksujemy ze
śmietaną,
masłem,
parmezanem, pokrojonym
szczypiorkiem oraz
przyprawami.Masą jajeczną zalewamy
pomidorki, pieczemy 10-15 minut w 200 st.CSmacznego!