ßßß
Główna rolę w tej sałatce odgrywa dobrze przyprawione mięso, dzięki niemu potrawa stanowi sycącą kompozycję idealną na podwieczorek. Sałatka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu . Poszczególne warstwy można dowolnie modyfikować wedle własnych upodobań.Składniki1 główka kapusty pekińskiej1 słoik ogórków konserwowych2- 3 cebule1 puszka kukurydzy1 duża podwójna pierś z kurczakaprzyprawa GyroskeczupmajonezSposóbKapustę pekińską, ogórki, cebulę drobno kroimy (wielkość przybliżona do wielkości kukurydzy). Następnie kroimy mięso, przyprawiamy wedle upodobania przyprawą do gyrosa, smażymy na patelni, aż do nabrania złocistego koloru.Gdy mamy już mięso usmażone możemy przystąpić do warstwowego układania sałatki w misce. Kładziemy kolejno:mięsokeczupogórkicebula (osobiście preferuję czerwoną)kukurydzamajonezkeczupkapustaKładąc kolejno składniki można zostawić kilka kawałków mięsa i kukurydzy, które posłużyć nam mogą jako dekoracja wierzchu.