Wykonanie
Wpadłam po uszy. Najszybsza przekąska, pierwsze danie obiadowe, podwieczorek czy lekka kolacja.
Jogurtowy,
kefirowy albo
maślankowy koktajl do którego dodać można każdą wymarzoną
zieleninę i zjeść ze smakiem to dla mnie hit tej wiosny.A że jak zwykle mam ciągły niedoczas, to fakt, że robi sie go w 3 minuty ma duże znaczenie. I że jest przy okazji smaczny i zdrowy, też bardzo istotne!3
ogórki gruntowe1
ogórek małosolny1/2 pęczka
koperku1/2 pęczka
szczypiorku1/2 szklanki
jogurtu greckiego1/2 szklanki zimnej
wodyOgórki obieramy,
zieleninę płuczemy i siekamy. Wszystko do blendera. Najpierw zmiksowałam z
wodą,
potem dodałam
jogurt. Można jeszcze przyprawiać, ale po co?
Ogórek małosolny posolił, a
szczypiorek nadał fajny, ostry smak.


To tylko jeden z pomysłów, a może ich być tak wiele, na ile tylko pozwala wyobraźnia!