Jeden z moich pierwszych przepisów. Och jak to się kiedyś gotowało. Sosik z torebeczki , 30 minut i obiad gotowy:) bądź co bądź było pysznie... jak zawsze:)SKŁADNIKI:mięso mielone z kurczaka 0,5 kgser żółty tarty 50 gjajko 1 sztczosnek 1 ząbekbułka tarta 100 gsól 1 szczyptapieprz 1 szczyptapieczarki 3 dużesos biały 1 torebkaśmietana 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:Mięso mielone dokładnie wymieszać z jajkiem , czosnkiem , żółtym tartym serem , odrobiną bułki tartej oraz solą i pieprzem . wstawić do lodówki na ok 30 minut.. Po tym czasie formować małe walce i obtaczać je w bułce tartej Smażyć na rozgrzanym oleju (ale nie bardzo gorącym!) na złoty kolor. W garnku przygotować sos biały , dodać pokrojone w plasterki pieczarki i 2 łyżki śmietany . Usmażone mięso przełożyć do sosu i dusić razem przez około 20 minut Smacznego :)