Wykonanie
Zakwalifikowałam tę
sałatkę jako danie obiadowe, gdyż jest niezwykle sycąca i najlepiej smakuje na ciepło. Proste połączenie składników plus sos z zaskakującym dodatkiem - oto jej tajemnica.

Składniki:30 dag wiejskiej
kiełbasy5 jaj1 duży
brokułszklanka drobnego
makaronu200 ml
śmietany 18 %1 , 5 łyżki zupy cebulowej w proszku
olejsólPrzygotowanie:
Śmietanę wymieszać z zupą
cebulową i odstawić. Do gotującej się, osolonej
wody wrzucić
brokuł i gotować 5 minut a następnie odcedzić i przełożyć do miski.
Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki i smażyć z obu stron aż się przyrumienią. Odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jajka ugotować na twardo, pokroić na cztery części.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Kiełbasę i
makaron wymieszać z
brokułami. Na górze poukładać pokrojone
jajka i zalać wszystko sosem
śmietanowym.



Może ta
sałatka to jednak nie samo zdrowie, szczególnie przez dodatek sproszkowanej zupy, ale bardzo dobrze smakuje. Polecam !