Wykonanie
Sprawa banalnie prosta i kosztuje grosze. Smakowite buły wypchane nadzieniem. Ciepła kolacja czy też bardzo szybki obiad - jedno z dwojga.

Składniki:4 duże
bułki pszenne4 kawałki ( długości
bułki ) dobrej, wiejskiej
kiełbasy2 duże
cebulełyżeczka
cukrułyżka
olejusól i
pieprzPrzygotowanie:
Cebule obrać, pokroić w pół-plasterki i wrzucić do garnka, w którym rozgrzany jest
olej. Posolić, pocukrować i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 min - aż
cebula zmięknie. Dodać
pieprz i odstawić do wystygnięcia.Z końca każdej
bułki odkroić "piętkę" i ręką wyciągnąć środek. Do każdej
bułki najpierw włożyć po łyżce uduszonej
cebuli a następnie kawałek
kiełbasy i jeszcze trochę
cebuli, tak aby wypełnić całą
bułkę.Ułożyć cebularze na blasze i piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.