Wykonanie
Wiosna nas trochę podpuszcza, raz ciepło a raz zimno i wieje więc na wielkie grillowanie jeszcze za wcześnie. Proponuję mały przed smak grillowania , bez większej roboty, prosto i smacznie w zaciszu kuchni i na patelni z dużą
bułką zamiast zastawy stołowej .

Składniki:( na 1 osobę)- 1 duża
bułka ( około 12-14 cm średnicy)- 1
kiełbasa ( ja użyłam śląskiej),- ½
cebuli,- ½ puszki
pomidorów krojonych bez skórki,-
sól i
pieprz,-
olej,- ewentualnie
rozmaryn jak ktoś lubi.Sposób wykonania:
kiełbasę płuczemy, kroimy na plasterki i smażymy na
oleju,zrumienioną
kiełbasę przekładamy na talerz a na
olej po smażeniu wrzucamy
cebulę pokrojoną w piórka,
cebule smażymy, mieszając aż się zeszkli, następnie dodajemy wcześniej usmażoną
kiełbasę oraz
pomidory,
sól i
pieprz, ewentualnie doprawiamy
rozmarynem, z
bułki odkrawamy czubek, wydrążamy a do wewnątrz nakładamy
kiełbasę z
cebulką i sosem,całość przykrywamy odkrojonym czubkiem
bułki (jak pokrywką) i podajemy.Smacznego.