ßßß



fot. Krzysztof CichutaPorcja na 6 osóbCiasto:1 i 2/3 szklanki mąki razowej2 jajaszklanka mleka2 łyżki oliwy z oliweksólNadzienie:pół szklanki kaszy gryczanej200g twarogu1 cebula2 łyżki jogurtu naturalnego1 jajooliwa z oliwekKaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najpierw przygotowujemy ciasto – mieszamy jajka z mlekiem dodajemy mąkę sól, oliwę z oliwek i miksujemy. Smażymy cienkie naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz- cebulę podsmażamy cebulę na oliwie, dodajemy kaszę wymieszaną z twarogiem. Dodajemy surowe jajko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy jogurt i mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy i wkładamy do piekarnika na około 20 minut, aż będą chrupiące. Jeżeli nie mamy tyle czasu możemy podsmażyć je na patelni, smakują równie dobrze.