ßßß Cookit - przepis na Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i białym serem

Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i białym serem

nazwa

Wykonanie

Naleśniki wykonane według tego przepisu wywołały spore zaskoczenie, wśród zaproszonych przez nas gości. Z pozoru zwykłe, nieciekawe i szare danie, okazało się być strzałem w dziesiątkę. Nawet wielki przeciwnik kaszy gryczanej, zajadał się tak, aż mu się uszy trzęsły.
fot. Krzysztof Cichuta
Porcja na 6 osób
Ciasto:
1 i 2/3 szklanki mąki razowej
2 jaja
szklanka mleka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
Nadzienie:
pół szklanki kaszy gryczanej
200g twarogu
1 cebula
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 jajo
oliwa z oliwek
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Najpierw przygotowujemy ciasto – mieszamy jajka z mlekiem dodajemy mąkę sól, oliwę z oliwek i miksujemy. Smażymy cienkie naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz- cebulę podsmażamy cebulę na oliwie, dodajemy kaszę wymieszaną z twarogiem. Dodajemy surowe jajko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy jogurt i mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy i wkładamy do piekarnika na około 20 minut, aż będą chrupiące. Jeżeli nie mamy tyle czasu możemy podsmażyć je na patelni, smakują równie dobrze.
Źródło:http://cytrynowygaj.blogspot.com/2012/02/nalesniki-razowe-z-kasza-gryczana-i.html