3 serki Mascarpone (po 250 g)5 jajek½ szklanki cukru2 filiżanki mocnej kawy – wystudzonejkieliszek alkoholu (rum, wiśniówka, grappa)3 opakowania biszkoptów „paluszków”kakao sucheczekolada gorzkaWykonanie:Oddzielić żółtka od białek. Z żółtek i cukru ukręcić kogiel-mogel. Następnie dodać serki i piane z białek. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do kawy wlać alkohol i wymieszać (kawę można lekko posłodzić). Na spód naczynia prostokątnego ułożyć biszkopty sekundę umoczone w kawie (można tylko zamaczać dolną ich część). Biszkopty układać bardzo ciasno. Połowę masy serowej rozprowadzić na biszkoptach. Nałożyć warstwę namoczonych biszkoptów. Kolejna warstwa masy serowej, wyrównać. Oprószyć kakao i startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej podawać na następny dzień).Smacznego!