Wykonanie
Składniki:1-2 porcje1
cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach3 łyżki
oliwyszczypta
płatków chilliskórka starta z 1/2
cytryny120g spaghetti2 łyżki świeżo startego
parmezanusólWykonanie:Startą
cukinię ułożyć na czystej ściereczce i odcisnąć z nadmiaru
wody. Ma dużej patelni rozgrzać
oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić
cukinię i podsmażyć na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dorzucić
płatki chilli i
skórkę z cytryny, dusić kolejne 3 minuty. Doprawić
solą i dokładnie mieszać. W międzyczasie w dużym garnku gotować al dente
makaron w osolonym wrzątku. Gdy
makaron jest gotowy, dokładnie go odcedzić i wrzucić na patelnię z
cukiniowym sosem. Wszystko bardzo dokładnie mieszać, podgrzewając na średnim ogniu mniej więcej 30s. Podajemy natychmiast, posypane
parmezanem.