ßßß
Czekolada ze sklepu, nie da się ukryć, jest pyszna, ale czy próbowaliście kiedyś samemu wykonać czekoladę? Mam recepturę na łatwą i szybką w wykonaniu oraz przepyszną w smaku czekoladę domowej roboty. Jest oczywiście mega kalorycznym deserem, ale czasami można ulec małej pokusie ;)Składniki:1 szklanka cukru2 cukry waniliowe3/4 szklanki mleka3 łyżki kakaomleko w proszkumargarynaSposób przyrządzenia:W garnku rozpuścić margarynę, a potem po kolei dodawać cukry, mleko (płynne nie w proszku) oraz kakao (im więcej dodamy kakao tym czekolada będzie ciemniejsza, ja niestety miałam tylko resztkę około 2 łyżek dlatego moja jest jaśniejsza). To wszystko zagotować, potem zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku i dokładnie wszystko utrzeć. Czekoladę przełożyć do naczynia, w którym będziemy ją trzymać, a następnie wkładamy do lodówki na minimum godzinę.Jeśli lubicie i macie ochotę na przykład na orzechy czy rodzynki to oczywiście możecie je dodać.