ßßß
Pyszne babeczki zwłaszcza ze względu na rozpływającą się przy każdym kęsie czekoladę oraz wyczuwalny smak bananów. Uwielbiane przez dzieci, jak i dorosłych. Super sprawdzają się na przyjęciach urodzinowych zwłaszcza dla dzieci oraz na wyjazdach czy piknikach.Składniki mokre:4 banany4 łyżki jogurtu naturalnegopół szklanki oleju rzepakowego1 jajkoSkładniki suche:1,5 szklanki mąki pszennejpół szklanki cukru2 łyżki kakaołyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonej2 tabliczki czekolady mlecznejSposób przyrządzenia:Wszystkie mokre składniki blendujemy, zaś suche przesypujemy do miski. Do składników suchych przekładamy rozdrobnioną na małe kawałeczki czekoladę, mieszamy, a następnie dodajemy składniki mokre i wszystko łączymy.Wskazówki:Surowe ciasto przekładamy do papilotek bądź foremek (specjalnych blach) do muffinek wysmarowanych masłem i posypanych delikatnie bułką tartą, by babeczki dały się łatwo wyciągnąć po upieczeniu.Można użyć czekolady białej bądź zmieszać 2 kolory.Pieczemy je w 180 stopniach około 20 minut.