ßßß
Składniki:Ciasto:50 g drożdży1/2 kostki margaryny2 jajka500 g mąki1/2 szklanki mlekaszczypta solicukier waniliowyNadzienie: marmolada / czekoladaPolewa: cukier puder / lukier / polewa czekoladowaPołączyć składniki na ciasto. Zagnieść. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Podzielić na 4 części. Części rozwałkowywać na kształt koła. Pociąć na trójkąty, czyli na pół, na pół i na pół czyli 1/8 :D Na środku większego końca trójkąta położyć ok. łyżeczkę marmolady (lub więcej w zależności od wielkości ciasta) lub 1, 2 kostki czekolady. Zwinąć do środka koła. Gotowe rogaliki ułożyć na papierze lub folii na blasze. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Piec ok. 40 min. Ostygnięte polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego! :)