Przepis na tą "sałatkę" zobaczyłam na blogu "Daktyle w czekoladzie". Sałatka ta robi ogromną furorę i zaskoczenie. Polecam.SKŁADNIKI:1 paczka krakersów ok. 23 sztukiok. 6 dag sera żółtegopuszka makreli w sosie pomidorowym4 jajkaok. 6 łyżek majonezusól, pieprzszczypiorek, rzodkiewka do przybraniaWYKONANIE:Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z 3 łyżkami majonezu. Doprawić do smaku.Żółtka pokruszyć palcami.Rybę razem z sosem rozgnieść widelcem.Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z 3 łyżkami majonezu.Małą keksówkę wyłożyć folią spożywczą, tak ,żeby folia wystawała na brzegi.Wyłożyć kolejno:- warstwa krakersów- warstwa z serem- warstwa krakersów- warstwa ryby- warstwa krakersów- warstwa z białkiem- rozkruszone żółtkaCałość zawinąć dobrze nadmiarem folii i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.Przed podaniem wyjąć delikatnie z folii i ozdobić.Kroić w małe kromeczki.