ßßß
Składniki (na 5 sztuk)1 szklanka mleka1 szklanka mąki owsianej bądź owsianej zmieszanej z pszenną1 banan (najlepiej lekko zbrązowiały)1/2 szklanki płatków owsianych1 jajkoszczypta soliszczypta sody bądź proszku do pieczeniaWykonanie1) Mąkę i mleko rozbełtaj, wkrój banana, zmiksuj.2) Wbij jajko, posyp solą i sodą, utrzep trzepaczką.3) Rozgrzej na patelni oliwę lub olej. Wsyp płatki i przemieszaj ciasto, powinno być konsystencji śmietany.4) Smaż ok. 3 minuty z każdej strony na maleńkim ogniu. Ciasto będzie w środku miękkie i wilgotne.
Uwielbiam oglądać powierzchnię omletów. Wyglądają jak zdjęcia Marsa.
Za 3 minuty Cię zjem, wiesz?Smacznego!