PDFWiosna w pełni, dlatego nie może też jej zabraknąć w naszym śniadaniowym menu. Dziś omlet z rzodkiewką i świeżymi ziołami.Składniki:3 jajkapół pęczka rzodkiewkipół pęczka szczypiorkupół pęczka natki pietruszki2 dymki lub pęczek szczypiorkusólpieprzłyżka masła lub olejuPrzygotowanie:1. Rzodkiewkę dokładnie myjemy, odkrawamy ogonki, kroimy w ćwierć talarki. Zioła drobniutko siekamy.2. Jajka roztrzepujemy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.3. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej. Wrzucamy rzodkiewki i zioła. Podsmażamy około minuty i zalewamy jajkami. Przykrywamy.4. Omlet smażymy pod przykryciem 4 - 5 minut. Następnie składamy go na pół, zmniejszamy ogień i smażymy pod przykryciem po 2 - 3 minuty z każdej strony.5. Omlet podajemy jeszcze gorący na sałacie z sałatką ze świeżych warzyw.Smacznego!!!PDF