ßßß
Wcześniej wstawiłam już przepis na tosty z jajkiem . Teraz postanowiłam zmodyfikować przepis na wersję kolacyjną. Danie jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo efektowne podczas jedzenia. Gdy podamy je gościom zapewne zrobi wrażenie.Składniki:100 gr mięsa mielonego1 mała cebula, 2 ząbki czosnku2 jajka2 łyżki mlekasólpieprzzioła prowansalskiełyżka przecieru pomidorowegotarty serSposób przygotowania:1. Z bułek odkrawamy górę i wydrążamy w środku.2. Cebulkę i czosnek drobno siekamy i rumienimy na złoto.3. Do cebuli dodajemy mięso i smażymy na sypko. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i przecierem pomidorowym.5. Mięso dzielimy na dwie porcje.6. Do każdej dodajemy jajko, łyżkę mleka i odrobinę startego sera.7. Bułki nadziewamy mięsem i posypujemy dużą ilością startego sera.8. Pieczemy w 200 st. ok. 20 minut.9. Podajemy z sosem czosnkowym.SMACZNEGO!!!PDF