U nas pierwsze przymrozki, ale nie dajemy się zimie. Energetyczne kolory, świeżość i chrupkość w sałatce z roszponką ogrzewa atmosferę. Sprawiając, że czujemy wiosnę w naszym domu ;) A tak na poważnie, to przepis na prostą, szybką i niezbyt drogą (to co portfel lubi najbardziej) sałatkę idealną o każdej porze dnia.Ilość składników na 1-4 porcji (zależy od apetytu).Składniki:*roszponka (250 g)*4 różyczki surowego kalafiora*1 pomidor*1 mała czerwona cebula*1 łyżka oliwy z oliwek*słonecznik łuskanyPrzygotowanie:Roszponkę myję pod bieżącą wodą i delikatnie odciskam z nadmiaru wody. Pomidora, cebulę i kalafior kroję w dowolne kawałki.Wrzucam warzywa do miski, dodaję oliwę z oliwek i słonecznik.Przed podaniem, mieszam wszystko razem. Najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu.Smacznego!