Wykonanie
Kolejny raz muszę przeprosić za długą nieobecność ale zbyt dużo się działo a zbyt mało czasu :/No ale mamy nowy miesiąc- symboliczny bo niedługo kończymy roczek :)Postanowiłam wrócić i strać się dodawać więcej wpisów - mam nadzieję, że czas mi na to pozwoli..
Póki co zadowalam się tygodniową kuchnią dla zapracowanych i zazwyczaj jem coś na szybko a dopiero w weekendy szaleje w kuchni :)No więc jak w natłoku zajęć zrobić coś pysznego, szybkiego i dietetycznego jeszcze na dodatek a i żeby można było do pracy zabrać? Ja znalazłam sposób- 20 min,
kasza gryczana,
twaróg i
cebulka i pyszny obiadek w sam raz do pojemniczka gotowy :)Pomysł ten może być wam już znany bo używałam go jako dodatku do pierogów i pasztecików
drożdżowych i faszerowanej
papryki ale sam również smakuje doskonale :) a i zdecydowanie lepiej smakuje niż wygląda :p
Kasza gryczana z
twarogiem :)

250 g półtłustego
twarogu1 woreczek
kaszy gryczanej2
cebuleolejsól,
pieprz,
czosnek suszony, ewentualnie
kostka rosołowaKaszę gryczaną ugotować- do
wody można dodać
kostkę rosołową aby nabrała odrobiny smaku.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.Gdy
kasza się ugotuje przełożyć do miski, dodać
cebulę oraz
twaróg całość wymieszać na jednolitą masę za pomocą drewnianej łyżki.Doprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem lub innymi ulubionymi
przyprawami.