Wykonanie
Jakiś czas temu u Tysi znalazłam pomysł na pastę kanapkową z
kukurydzy a że akurat wtedy zostało mi pół puszki po gotowaniu obiadu więc od razu przystąpiłam do sprawdzenia pomysłu :)Wyszła żółciutka pasta o ciekawym smaku
0,5 puszki
kukurydzy konserwowej3
jajka na twardo2 łyżki
majonezu1 łyżka
jogurtu naturalnegoodrobina
musztardysól,
pieprz,
kurkuma,
koperek suszony
Jajka obrać i pokroić. Wrzucić do miski, dodać odsączoną
kukurydzę i całość zblendować na gładko.Dodać
majonez i
jogurt naturalny tak aby masa nie była zbyt rzadka (wszystko zależy np. od gęstości
jogurtu)
Całość wymieszać przyprawić do smaku i odstawić do lodówki.Gotową pastę można przechowywać w lodówce ok. 2 dni