ßßß Cookit - przepis na Pasta kukurydziano-jajeczna

Pasta kukurydziano-jajeczna

nazwa

Wykonanie

Jakiś czas temu u Tysi znalazłam pomysł na pastę kanapkową z kukurydzy a że akurat wtedy zostało mi pół puszki po gotowaniu obiadu więc od razu przystąpiłam do sprawdzenia pomysłu :)
Wyszła żółciutka pasta o ciekawym smaku
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
3 jajka na twardo
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
odrobina musztardy
sól, pieprz, kurkuma, koperek suszony
Jajka obrać i pokroić. Wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę i całość zblendować na gładko.
Dodać majonez i jogurt naturalny tak aby masa nie była zbyt rzadka (wszystko zależy np. od gęstości jogurtu)
Całość wymieszać przyprawić do smaku i odstawić do lodówki.
Gotową pastę można przechowywać w lodówce ok. 2 dni
Źródło:http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2013/11/pasta-kukurydziano-jajeczna.html