Wykonanie
Wiadomo, że nie samym obiadem człowiek żyje i w odpowiednim momencie są podawane inne ciepłe dania. Jedno z takich sztandarowych dań to flaczki. W zasadzie ciężko powiedzieć czy bardziej można zakwalifikować to jako zupę czy może danie jednogarnkowe. Chyba w zależności od tego kto
zrobi. Nie jestem zwolennikiem kotletów
sojowych ze względu na ich smak, ale ze wszystkich dostępnych rzeczy mają najlepszą strukturę.Składniki:- kotlety
sojowe a'la
schabowe-
marchewka-
cebula- kostka warzywna-
majeranek-
musztardaWykonanie:Do garnka z
wodą dodać kostki warzywne i startą
marchewkę.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Do gotującego się
bulionu dodać kotlety
sojowe, ugotować i pokroić w paski. Wrzucić do garnka, dodać
cebuli razem z
olejem z patelni,
majeranku i trochę
musztardy.
Organizator: awodwanrazc