ßßß Cookit - przepis na Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym

Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym

nazwa

Wykonanie

Przepis mojej koleżanki Edyty. Nie jadam surowego szpinaku, ale muszę przyznać, że ta surówka ma w sobie "COŚ". Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia ostrym smakiem: idealnie nadaje się do ryby lub mało przyprawionego mięsa.
liście szpinaku - 1 pęczek
2 duże ząbki czosnku
1-2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka musztardy (najlepiej dijon)
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypiorek
sól, pieprz
Szpinak opłukać i porozrywać na mniejsze kawałki. Dodać musztardę, sos ostrygowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, pieprz i oliwę, dobrze wymieszać. Jeśli to konieczne, doprawić do smaku solą i wymieszać raz jeszcze.
Źródło:http://elawkuchni.blogspot.com/2013/11/surowka-ze-swiezego-szpinaku-z-sosem.html