Wykonanie
Siemens Akademia Smaku rozpoczął nowy projekt spotkań miłośników sztuki kulinarnej, których poza gotowaniem, pasjonuje świat i fascynuje jego kultura. W ramach tych spotkań zapraszani będą znani eksperci, artyści, blogerzy i przedstawiciele mediów. Spotkanie prowadziła
Anna Drozdowska - BSH, Paulina Kalińska - stylistka potraw i Konrad Birek - Szef kuchni. Tematem przewodnim tych warsztatów był Food Design, dzięki którym mieliśmy okazję zarówno przygotowywać potrawy, jak i w sposób kreatywny i różnorodny podawać te same potrawy na różne sposoby. Piękno potraw i ich składników, ciekawość nowych smaków, możliwość korzystania z nowoczesnego sprzętu AGD
marki Siemens, degustacja wspólnie przyrządzonych potraw, wiedza przekazywana przez ekspertów, oraz sympatyczna atmosfera spotkania sprawiła, że dzień ten mile wspominam :)Na warsztatach przygotowywaliśmy:chłodnik z
melona z
imbirem i
szynką parmeńskąkrewetki królewskie w sosie tajskim z
mleka kokosowegopikantna pierś z
kaczki w wędzonej
czerwonej papryce podana z
gruszkami duszonymi w
śliwowicygruszka w przyprawach korzennych podana z
sosem karmelowym










