ßßß
Skład:-2 puszki kukurydzy,-łyżka masła,-1l bulionu wołowego,-1 ząbek czosnku,-1 mała cebulka,-1/2 kostki serka topionego,-1 duża papryczka chili czerwona,-sól, pieprz,-2łyżeczki kurkumy,Paluchy:-paczka ciasta francuskiego,-chorizo,-2 papryczki chili,-jajko,Przygotowanie:Wszystkie składniki kremu wrzucamy do garnka, gotujemy przez 15 minut.Następnie blendujemy. Nie koniecznie dokładnie :)Doprawiamy do smaku.Chorizo kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.Papryczki chili kroimy w plasterki.Ciasto francuskie rozwijamy i na połowie układamy chorizo. (postarajcie się pozbyć tłuszczu które wypuszcza chorizo)Przykrywamy drugą połową ciasta i dokładnie dociskamy.Ciasto odkładamy na 15 minut do lodówki.Po tym czasie kroimy ciasto w paski o szerokości 4 cm.Każdy pasek wykręcamy w świderek.Świderki smarujemy roztrzepanym jajkiem i zdobimy papryczką chili.Wstawiamy świderki do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na okolo 25 minut lub aż zrobią się brązowawe.Smacznego!!