Wykonanie
Jeden z przepisów, który "chodził" za mną od jakiegoś czasu. Wypróbowałam i się zakochałam. Zupa jest słodkawa idealnie równoważona przez paluchy z
ostrym chorizo i
papryczką chili. Spróbowałam także dodać do zupy tartego
sera goudę. I eksperyment okazał się baardzo udany. Jeśli szukacie dobrej, rozgrzewającej zupy na jesienne dni to Mad Fork poleca właśnie krem kukurydziany :)

Skład:-2 puszki
kukurydzy,-łyżka
masła,-1l
bulionu wołowego,-1 ząbek
czosnku,-1 mała
cebulka,-1/2 kostki
serka topionego,-1 duża
papryczka chili czerwona,-
sól,
pieprz,-2łyżeczki
kurkumy,Paluchy:-paczka
ciasta francuskiego,-chorizo,-2
papryczki chili,-
jajko,Przygotowanie:Wszystkie składniki kremu wrzucamy do garnka, gotujemy przez 15 minut.Następnie blendujemy. Nie koniecznie dokładnie :)Doprawiamy do smaku.Chorizo kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.
Papryczki chili kroimy w plasterki.
Ciasto francuskie rozwijamy i na połowie układamy chorizo. (postarajcie się pozbyć tłuszczu które wypuszcza chorizo)Przykrywamy drugą połową ciasta i dokładnie dociskamy.Ciasto odkładamy na 15 minut do lodówki.Po tym czasie kroimy ciasto w paski o szerokości 4 cm.Każdy pasek wykręcamy w świderek.Świderki smarujemy roztrzepanym
jajkiem i zdobimy
papryczką chili.Wstawiamy świderki do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na okolo 25 minut lub aż zrobią się brązowawe.Smacznego!!