Wykonanie
Szybki obiad na bazie zup z
torebki. Byłam zaskoczona efektem i smakiem takiego obiadu. Warto spróbować. Smacznego!

SKŁADNIKI1 op. zupy borowikowej Knorr1 op. zupy cebulowej francuskiej z
prażoną cebulką Knorr2
piersi kurczaka1
por2 małe op.
sera mozzarella150 g – 200 g
sera żółtego1 duża
śmietana 18%JAK TO ZROBIĆPiersi myjemy, osuszamy i kroimy. Zupy mieszamy ze sobą i obtaczamy w nich piersi. Smażymy na rozgrzanej
oliwie na rumiano. W tym czasie myjemy i kroimy
pora na dość duże kawałki i wykładamy nim naczynie żaroodporne. Usmażone piersi układamy na
porze, następnie pokrojony w plastry
ser mozzarella,
potem kolejna warstwa
kurczaka i
mozzarelli. Na koniec ścieramy
ser żółty i zalewamy wszystko rozbełtaną
śmietaną. Przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 st. na 30minut.


Moje radyOryginalny przepis jest na samej zupie cebulowej, niestety dla mnie było za słone. Wcześniej zrobiłam same
cebulowe i było dość słone. Tym razem zrobiłam mieszankę cebulowej z
borowikową i wyszło bardzo dobre. Do tego zrobiłam
sałatkę z
kapusty pekińskiej,
kukurydzy,
papryki i
cebulki z
majonezem. Bardzo dobrze się komponowało.