Przepis dla NieAlergików...Składniki:2 szklanki mąki orkiszowej (można użyć "zwykłej" pszennej)łyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonej60g cukru (można dać więcej, moje wypieki zwykle nie są zbyt słodkie)90 g rozpuszczonego masłaszklanka podpieczonych i zmielonych orzechów laskowych oraz migdałów (dałam po połowie)jajkoszklanka mleka lub wody1/2 - 3/4 szklanki konfitury jagodowejMąkę połączyć ze zmielonymi orzechami, migdałami, cukrem, proszkiem i sodą. W drugim naczyniu rozmącić jajko, wymieszać z mlekiem i masłem. Połączyć zawartość obu naczyń. Formę do muffinek napełniać ciastem do połowy, robić niewielkie wgłębienie i wkładać ok 1,5 łyżeczki konfitury, przykryć niewielką ilością ciasta. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach.