Wykonanie
Wiosna ! szybkie wizyty w bibliotece i długie spacery po parku.\mnóstwo czworonożnych przyjaciół i mamy z wózkami w uliczkach.pięknie, kolorowo i aż się chce wziąć za rękę i iść przed siebie
Tymczasem w domu piekarnik rozgrzany na 200 i ogniście czerwone
malinyPudding ryżowy: na jedną dość sporą porcjępotrzebujecie:
ryż mielony filiżanka( ale
mogę się założyć że do risotto też się nada, tylko trzeba go będzie zmielić po ugotowaniu pewnie ręcznym blenderem i już :)
mleko roślinne 1,5szkl
olej kokosowy 1 łyżka ( możecie użyć innego)garść
malinkostka
gorzkiej czekoladyłyżka
syropu z agawy lub innego słodkiego a'la
miodkuryż gotujecie na
mleku z
syropem, a
ryż będzie mega miękki- ciągle mieszajcie i w miarę potrzeby na koniec potraktujcie blenderem. Dodajcie
olej. Piekarnik nagrzejcie do 200, do kokilki żaroodpornej nałóżcie
ryżu trochę,
potem maliny, kostkę
czekolady ( pewnie można pokroić ale ja dałam całą :) i znów
ryż. zapiekajcie ok 15min. Ja przesadziłam i mi wykipiało, ale było cudowne...smacznego