Wykonanie

Składniki:3/4 szklanki
wodykostka
margaryny do pieczenia1,5 szklanki
cukru5 łyżek słodkiego
kakao1 łyżka gorzkiego
kakao50 dag
mleka w proszku50 dag
herbatników typu
bebe30 dag
orzechów laskowychskórka z dwóch
pomarańczy
Sposób przygotowania:do garnuszka wlewamy
wodę, dodajemy
margarynę,
cukier,
kakao i stawiamy na małym ogniucałość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nie doprowadzamy do zagotowania) w międzyczasie 3/4
herbatników kruszymy w blenderzedo dużej miski przelewamy
czekoladową ciepłą masędo masy dodajemy stopniowo po 4 łyżki
mleka w proszku, cały czas miksując (uważać aby nie powstały grudki z
mleka)następnie dodajemy zmielone
herbatniki, skórkę z
pomarańczy oraz
orzechy laskowecałość mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania jednolitej masy (dokładnie wymieszać)formę (keksówkę) wykładamy papierem do pieczeniado formy przelewamy połowę masy, umieszczamy w niej część pozostałych
herbatników i ugniatamy wilgotną dłoniąnastępnie przelewamy pozostałą masę i powtarzamy czynność - pamiętaj aby dokładnie ugnieść masę
czekoladową celem szczelnego wypełnienia formypo ostygnięciu wkładamy na minimum 12 godzin do lodówkiblok wyciągamy i kroimy na kawałki (plastry)SMACZNEGO

