ßßß
Cookit - przepis na Pasztet z cieciorki - pasta kanapkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasztet z cieciorki - pasta kanapkowa
Składniki
Cieciorka
Cebula
Marchew
Masło
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Majeranek
Natka pietruszki
Ocet balsamiczny
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki:1 puszka
cieciorki
mała
cebula
ugotowana
marchewka
2 łyżki
masła
1 szczypta
soli
1 szczypta świeżo zmielonego
pieprzu
1 szczypta
ostrej papryki
w proszku2 szczypty
majeranku
2 szczypty suszonej
natki pietruszki
2 łyżeczki
octu balsamicznego
ewentualnie 2-3 łyżki rosołu lub
oliwy
Sposób przygotowania :kroimy
cebulę
w kosteczkę i smażymy na
maśle
na złoty kolor
cieciorkę
należy odcedzić na sitku i przełożyć do naczynia w którym będzie miksowana pastado
cieciorki
dodać ostudzoną
cebulę
z pozostałym
masłem
i pokrojoną na plasterki ugotowaną
marchewkę
dodajemy
sól
,
pieprz
,
paprykę
,
majeranek
,
natkę pietruszki
oraz
ocet balsamiczny
wszystko miksujemy aż uzyskamy konsystencje pasty kanapkowejgdy uznamy, że pasztet wyszedł nam za suchy możemy dodać 2-3 łyżki rosołu lub
oliwy
GOTOWE :) SMACZNEGOP.S. przechowywać w lodówce pod przykryciem
Źródło:
http://kuchniamlodejslazaczki.blogspot.com/2013/10/pasztet-z-cieciorki-pasta-kanapkowa.html
Przepisy powiązane
Duszone rydze
Udka z kaczki
Udka z kaczki
Duszone rydze
Udka z kaczki
Składniki powiązane (0)