ßßß Cookit - przepis na Pasztet z cieciorki - pasta kanapkowa

Pasztet z cieciorki - pasta kanapkowa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 puszka cieciorki
mała cebula
ugotowana marchewka
2 łyżki masła
1 szczypta soli
1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu
1 szczypta ostrej papryki w proszku
2 szczypty majeranku
2 szczypty suszonej natki pietruszki
2 łyżeczki octu balsamicznego
ewentualnie 2-3 łyżki rosołu lub oliwy
Sposób przygotowania :
kroimy cebulę w kosteczkę i smażymy na maśle na złoty kolor
cieciorkę należy odcedzić na sitku i przełożyć do naczynia w którym będzie miksowana pasta
do cieciorki dodać ostudzoną cebulę z pozostałym masłem i pokrojoną na plasterki ugotowaną marchewkę
dodajemy sól, pieprz, paprykę, majeranek, natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny
wszystko miksujemy aż uzyskamy konsystencje pasty kanapkowej
gdy uznamy, że pasztet wyszedł nam za suchy możemy dodać 2-3 łyżki rosołu lub oliwy
GOTOWE :) SMACZNEGO
P.S. przechowywać w lodówce pod przykryciem
Źródło:http://kuchniamlodejslazaczki.blogspot.com/2013/10/pasztet-z-cieciorki-pasta-kanapkowa.html