Wykonanie
Już od dawna zabierałam się do niego.Dziś w końcu udało mi się zrobić na obiad.Podany z
sosem czosnkowym i frytkami.Bardzo kaloryczny obiad, jednak ta domowaalternatywa z pewnością jest zdrowsza.Przynajmniej tak sobie to tłumaczę:)

Skład:- 1/2 kg piersi drobiowej-
mąka-
jajko-
mleko- 1 łyżeczka
papryki słodkiej- 1 łyżeczka
papryki ostrej- 1/4 łyżeczki
pieprzu cayenne-
olej- 1 szklanka
bułki tartej- 2 szklanki
płatków kukurydzianychMięso pokroić na kwałakiTakiej wielkości i grubości jakie nabardziej lubicie.Natrzeć je odrobiną
pieprzu i
papryki.[
Przyprawy dodac wg uznania]Przygotować ciasto naleśnikowe.Powinno być bardzo gęste.Do ciasta wsypać po jednej łyżeczce
papryki słodkiej i ostrej oraz 1/4 łyżeczki
pieprzu.
Mięso wymieszać z
ciastem i odstawićdo lodówki na ok 40 minut.Po wyjęciu obtaczać w pokruszonych płatkachwymieszanych z
bułką tartą.Smażyć na głębokim
oleju.Podawać z frytkami, surówką oraz
sosem czosnkowym.Czas przygotowania dania to ok 30 minut.UWAGA:
mięso przed smażeniem powinnoosiągnąć temperaturę pokojową, wrzucenie zimnego na rozgrzany tłuszcz obniży jego temperaturęco spowoduje nadmierne nasiąknięcie całości
olejem.