Wykonanie

Witajcie! Macie
smaka na coś słodkiego, nie macie chęci/czasu siedzieć w kuchni?TO PRZEPIS DLA WAS:) Szybki i prosty, smaczny i efektowny. Potrzebujecie tylko kilka składników, a efekt...GENIALNYChrupiąca chmurka, kruche
ciasto francuskie i smakowite nadzienie...Wybaczcie brak zdjęcia efektu końcowego, ale za szybko zniknęły:)SKŁADNIKI:-Paczka
ciasta francuskiego( możecie użyć też kruchego)-
Jabłka( te ze słoika lub osobiście usmażone z dodatkiem
cynamonu)-3
białka-szczypta
soli-
cukier puderPRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie lekko rozwałkować, pokroić na kwadraty i wyłożyć nimi formę na babeczki( wcześniej wysmarowaną tłuszczem) Wstawić do piekarnika by lekko się zarumieniło(na 180 st). W tym czasie ubijcie piane z dodatkiem
soli, a następnie dodajcie
cukru do smaku. Na lekko zarumienione ciasto nakładamy łyżkę
jabłek z
cynamonem i przykrywamy obficie ubitymi
białkami. Pieczemy do zrumienienia chmurkiok. 15 minut.Moje chmurki przed pieczeniem posypałam dodatkowo
cynamonem z
wanilią i wiórkami
czekolady.