Lubię szybkie dania, a to do takowych należy:)Tak na prawdę nie wiele trzeba też składników, a wszystko zależy od inwencji twórczej.Do makaronu pasuje wiele produktów. Ja dziś na warsztat wzięłam polędwiczki wieprzowe i morele.Co potrzebujemy:kilka orzechów laskowych posiekanychgarść moreli suszonych pokrojonych w plastrykilka pomidorków koktajlowych500g polędwiczki wieprzowejmakaron pappardelleprzyprawy do smaku1. Orzechy zarumieniamy na suchej patelni. Mieszamy je, by się nie spaliły.2. Polędwiczki kroimy w plastry. Lekko każdy rozbijamy pięścią. Następnie wkładamy do miski. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Dodajemy czosnek (plastry lub rozgnieciony), rozmaryn. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.3. Smażymy polędwiczki na patelni grillowej lub na zwykłej z każdej strony po 4 minuty, na średnim ogniu. Na koniec smażenia opruszamy solą i pieprzem. Wyjmujemy z patelni.4. Gotujemy makaron i odcedzamy. Wrzucamy go na minutkę na patelnię, na której smażyło się mięso.5. Na talerz wykładamy makaron. Układamy na nim polędwiczki, morele i posypujemy orzechami. Całość przystrajamy pomidorkami koktajlowymi. Możemy też posypać tartym twardym serem.Całość sypiemy lekko świeżo mielonym pieprzem.Poduszeczką dla polędwiczki może być również duszony szpinak:)Smacznego!