Wykonanie
potrzebujemy:750g
mięsa (łopatka/szynka mielona; ja
mielę sama w domu - może być kupne mielone, choć nie polecam)2 ząbki
czosnkubazylia,
oreganosól i
pieprz1
pomidory w puszcze krojone, bez skórki500g
pieczarek pokrojonych w pół plastry1 puszka
groszku konserwowego1.
Mięso wrzucamy na rozgrzany
olej. Przeciskamy
czosnek - dodajemy. Smażymy razem do momentu, aż całe
mięso będzie podsmażone. Przyprawiamy
solą i
pieprzem.2. Dodajemy
pieczarki i podsmażamy wszystko razem jakieś 10 minut.3. Do pojemnika blendera/do miseczki wlewamy
pomidory, 1 łyżeczkę
bazylii i 1/2 łyżeczki
oregano. Miksujemy. Dodajemy na patelnię z
mięsem i
pieczarkami.4. Na samym końcu dodajemy odcedzony
groszek konserwowy. Mieszamy i podgrzewamy pod przykryciem 7 minut.Smacznego!