Wykonanie
Dziś
bób podany inaczej. Do
sałaty i
bobu można dodać trochę
pleśniowego sera oraz pesto i już mamy świetną
sałatkę. Polecam na te upalne dni. W końcu
bób nigdy nie smakuje lepiej niż latem.

Składniki na
sałatkę:
sałata lodowa lub inna,
bób,
ser pleśniowy,
oliwaPesto:
natka pietruszki,
orzechy nerkowca,
bazylia zielona i czerwona,
oliwa,2 ząbki
czosnku,
sól

Wykonanie:Gotujemy
bób. Na talerz wykładamy liście
sałaty kropimy je
oliwą, nakładamy
bób oraz kilka plastrów
sera pleśniowego. I odstawiamy do lodówki.Wykonanie pesto:Do blendera wrzucamy liście
bazylii oraz
pietruszkę. Następnie wsypujemy
orzechy nerkowca i
czosnek, solimy i dodajemy tak 2-3 łyżki
oliwy. Może być więcej. Można dodać
suszone pomidory. Całość blendujemy. Gotowe pesto wykładamy łyżką na talerz z
bobem i
sałatą.