Wykonanie
Kolejny piękny dzień ze oknem, mamy lato wczesną wiosną. I znowu mam ochotę na coś pachnącego wakacjami. Spaghetti z
krewetkami. Uwielbiam
krewetki, kiedy są świeże mają zapach morza. A co pachnie bardziej wakacyjnie niż morze.
Składniki:
Krewetki 250 g,
Pomidory z puszki,
Oliwa,
Wytrawne wino,
PietruszkaChilli najlepiej czerwone (drobno pokrojone)
Sól,Świeżo zmielony
pieprz,
Czosnek (2 ząbki),
Makaron spaghetti.Przygotowanie:
Krewetki umyć, obrać ze skorupek i oczyścić.Sos:Na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy
wino, na to wrzucamy posiekany
czosnek oraz
krewetki. Smażymy przez chwilę delikatnie mieszając. Dodajemy
chilli.
Potem dodajemy
pomidory z puszki i czekamy, aż wszystko zacznie się mocno gotować. Dodajemy posiekaną
natkę pietruszki i przyprawiamy.
Makaron gotujemy wg przepisu producenta.Kiedy
sos jest gotowy kładziemy go na
makaron, posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem i listkami
pietruszki.