Składniki ciasto:* 1,5 szklanki mąki* łyżka cukru pudru* 3 jajka* 100ml oleju* 50ml wody* łyżeczka sody oczyszczonej* 2 cytrynySkładniki lukier:* sok z cytryny* cukier puder (3-4 łyżki)Sposób przygotowania ciasto:Mąkę przesiewamy wraz z sodą oczyszczoną. Dodajemy cukier puder, jajka, olej, wodę i mieszamy.Cytrynę sparzamy, „masujemy”, ścieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok. Skórkę i sok dodajemy do masy i całość mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę przekładamy do foremek (jedna łyżka na jedną foremkę) i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 0 C.Sposób przygotowania lukier:Do miski wyciskamy sok z cytryny, dodajemy cukier puder i ucieramy, aby masa była gładka i lśniąca, lekko ciągnąca się.Po wystygnięciu muffinek ozdabiamy lukrem wierzch muffinek i ….Smacznego! :)