Wykonanie
Uwielbiam
krewetki,
owoce morza ogólnie! Bocian chyba pomylił
kraje podrzucając mnie do
kapusty ;)Często robię sobie właśnie taka przekąskę.Prosta i przyjemna w wykonaniu... nie wspomnę o wcinaniu <3

składniki10 -14
krewetekpół pęczka
natki pietruszki1 duży ząbek
czosnkułyżeczka
masłakilka gałązek
koperkuodrobina
soliodrobina
soku z cytrynypół łyżeczki
ostrej papryki mielonej, lub
chili posiekanejprzygotowanieJa niestety miałam średniej wielkości
krewetki mrożone. Już obrane, jednak należy przejżeć czy właściwie.Po odmrożeniu płuczemy je dokładnie.Na patelni rozgrzewamy
masło, wrzucamy
krewetki, posiekany drobno
czosnek,
natkę pietruszki,
paprykę, smażymy około 5-6 minut. Doprawiamy
cytryną, podajemy jeszcze z
koperkiem, jeśli chcemy.Jest to doskonała podstawa do dalszej zabawy z
krewetkami. Możemy dodać do sałatki, zrobić koreczki, szaszłyki, przygotowac różne dipy.Idealna przekąska na przyjęcie, nie zajmuje wiele czasu.
Bona Apetita!