ßßß
składniki10 -14 krewetekpół pęczka natki pietruszki1 duży ząbek czosnkułyżeczka masłakilka gałązek koperkuodrobina soliodrobina soku z cytrynypół łyżeczki ostrej papryki mielonej, lub chili posiekanejprzygotowanieJa niestety miałam średniej wielkości krewetki mrożone. Już obrane, jednak należy przejżeć czy właściwie.Po odmrożeniu płuczemy je dokładnie.Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy krewetki, posiekany drobno czosnek, natkę pietruszki, paprykę, smażymy około 5-6 minut. Doprawiamy cytryną, podajemy jeszcze z koperkiem, jeśli chcemy.Jest to doskonała podstawa do dalszej zabawy z krewetkami. Możemy dodać do sałatki, zrobić koreczki, szaszłyki, przygotowac różne dipy.Idealna przekąska na przyjęcie, nie zajmuje wiele czasu.Bona Apetita!