Wykonanie
Widziałam ten przepis w Kuchnia+ i się zainspirowałam! Nie pamiętam jednak w jakim programie!Polecam gorąco... na zimno... obłedny smak, zbliża się lato, ta
sałatka będzie idealna na upały :DJa się zakochałam!

składniki dla 4 osóbgłówka
sałaty lodowej - podziel na ćwiartkipół szkalnki
majonezu - możesz zrobić sam tupół szklanki kwaśnej
śmietany 18% lub
jogurtu greckiego3 - 4 łyżki posiekanego szypiorku1 ząbek
czosnkusól - ostrożnie gdy używasz
anchois do sosu
pieprz2
sardele -
anchois(opcjonalnie, nie trzeba jeśli nie lubicie)
wędzony boczek - 6-7 plastrów

przygotowanie
Czosnek,
szczypior,
anchois wkładamy do blendera, miksujemy, dodajemy
śmietanę i
majonez oraz
przyprawy, miksujemy ponownie, smakujemy, uważamy z
solą przy użyciu
anchois.W tym samym czasie
boczek podsmażamy na suchej patelni na skwarki, odsączamy z tłuszczu i siekamy nożem.
Sałatę dzielimy na ćwiartki, polewamy sosem i posypujemy
boczkiem.....niebo w gębie!!!
Bona Apetita!