ßßß Cookit - przepis na Hot-dog

Hot-dog

nazwa

Wykonanie

Bardzo mnie śmieszą (i smucą) hot-dogi sprzedawane na stacjach benzynowych. Jakaś kwota z kosmosu za smętną bułkę ze śmierdzącą parówką.
Na te hot-dogi też trzeba wydać więcej niż złotówkę, ale już na wstępie chyba widać, że warto:
Potrzebujemy:
Sojonez
Parówkę sojową lub inną parówkę roślinną (są też pszeniczne)
Paprykę
Ze 3 liście kapusty pekińskiej
Jakieś 3 ogórki kiszone (świeże też dadzą radę)
Długą bułkę vel sztangielkę
Keczup
Musztardę
Warzywka kroimy w kostkę, siekamy pekińską, mieszamy to wszystko z sojonezem. Oczywistym jest, że do sałatki można wmiksować inne warzywka lub więcej warzywek, co kto lubi. Tylko bez przesady, bo będziemy to potem wciskać w bułę.
Parówkę podgrzewamy. Bułkę rozcinamy wzdłuż, a właściwie nie do końca. Robimy jej, że tak się wyrażę, szparę i podgrzewamy w piekarniku. U nas 180-200 stopni i 4-5 minut.
W ciepłą bułę wciskamy ciepłą parówę. Wciskamy się też z sałatką. Dopieszczamy bułę musztardą i keczupem.
Hot- dog jest gotowy do konsumpcji.
Nieskromnie twierdzę:
Mistrzostwo świata!
Źródło:http://polykajzsurri.blogspot.com/2013/09/hot-dog.html