ßßß Cookit - przepis na Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

nazwa

Wykonanie

Aby przygotować paszteciki z mięsem szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
10 naleśników, 30 dkg gotowanej wołowiny, mała bułka, 2 małe cebule, 5 dkg masła, jajko, 3-4 łyżki śmietany, jajko i 10 dkg bułki tartej, 10 dkg masła do smażenia
Składniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, jajko i śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Naleśniki smarować farszem, założyć oba boki i zwinąć w rulon. Maczać każdy naleśnik w lekko ubitym jajku, obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć każdy naleśnik na rumiano.
Źródło:http://kulinarne-notatki.blogspot.com/2011/11/paszteciki-z-miesem.html