ßßß
10 naleśników, 30 dkg gotowanej wołowiny, mała bułka, 2 małe cebule, 5 dkg masła, jajko, 3-4 łyżki śmietany, jajko i 10 dkg bułki tartej, 10 dkg masła do smażeniaSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, jajko i śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.Naleśniki smarować farszem, założyć oba boki i zwinąć w rulon. Maczać każdy naleśnik w lekko ubitym jajku, obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć każdy naleśnik na rumiano.