Wykonanie
Aby przygotować paszteciki z
mięsem szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z
przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:
10 naleśników, 30 dkg
gotowanej wołowiny, mała
bułka, 2 małe
cebule, 5 dkg
masła,
jajko, 3-4 łyżki
śmietany,
jajko i 10 dkg
bułki tartej, 10 dkg
masła do smażeniaSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:
Mięso zmielić w maszynce, dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą
bułkę.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do
mięsa cebulę,
jajko i
śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Naleśniki smarować farszem, założyć oba boki i zwinąć w rulon. Maczać każdy naleśnik w lekko ubitym
jajku, obtoczyć w
bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć każdy naleśnik na rumiano.