ßßß
500 dkg wątróbki drobiowej2 średniej wielkości cebuleŁyżka olejuSól, pieprzWątróbkę myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. (Gdy położymy mokrą na patelni będzie „strzelać”). W tym czasie kroimy drobno cebulę i podsmażamy na łyżce oleju i odrobinie wody. Gdy już będzie rumiana kładziemy wątróbkę.Gdy mięso się zetnie przewracamy na drugą stronę, dolewany ¼ szklanki wody i dusimy pod przykryciem około 20 minut, przewracając ją na drugą stronę międzyczasie. Pod koniec duszenia solimy i pieprzymy. (Gdy zrobimy to na początku wątróbka będzie twarda). Po przyprawieniu dusimy jeszcze 3-4 minuty.Z cebulki, oleju na którym ją podsmażaliśmy i wody wytworzy się gęsty i smaczny sos, którym możemy polać dodatek do obiadu (kaszę, ziemniaki).My przygotowałyśmy dziś wątróbkę z kaszą jaglaną i warzywami które akurat były pod ręką.