Polecam do chlebka, placuszków, czy naleśniorów. Krem z jaglanej kaszy jak dla mnie przebił ten z daktyli. Ale oczywiście, każdy może ocenić sam. A naprawdę zachęcam do spróbowania.Składniki:szklanka kaszy jaglanej już ugotowanej (pełna szklanka)tabliczka deserowej czekolady2 łyżki kakao2 łyżki cukru*łyżka soku z cytryny200 ml mleka 1.5%Wykonanie:Kaszę zmiksować z mlekiem. Następnie dodać do niej kakao, sok z cytryny i cukier. Oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Przełożyć do słoiczków. (u nie wyszły dwa słoiczki, takie od dżemu). W lodówce przechowywać to tygodnia czasu.Smacznego :D*krem nie wyszedł za słodki, jeżeli ktoś lubi słodkie, to należy dodać dodatkową łyżkę cukru.