Wykonanie
            Z Anglii przywiozłam słodkie mini-porcelanowe kubeczki z wizerunkiem Hello Kitty, bo wpadły mi w oko, jednak pod względem praktycznym, jak to stwierdziła moja koleżanka "potrzebne zupełnie do niczego" :)A w zasadzie przydały się jako inspiracja do muffinek posypanych 
cukrem w kształcie sympatycznego kotka Hello Kitty oraz jako "przydaś w tle". Muffinki uwielbiam te najprostsze z 
owocami jak 
jagody, 
żurawina, z 
budyniem, 
makiem czy 
konfiturą, te są bez nadzienia czyli po prostu 
kakaowe, bo zależało mi na gładkiej powierzchni muffinek. Jedynie 
cukier brązowy nadaje im charakterystyczny "smaczek".Jeśli chodzi o dekorację 
cukrem pudrem, to można użyć takich szablonów do 
kawy, które dostępne są w sklepach z 
kawą albo wykonać własnoręcznie :)Na muffinkach układamy szablon, posypujemy 
cukrem pudrem, zdejmujemy i gotowe! Efekt bardzo sympatyczny i to nie tylko dla najmłodszych łasuchów, cieszy oko. Zdjęcie konkursowe, niestety niedocenione, ale mi się podoba :)

1,5 szklanki 
mąki tortowej2/3 szklanki 
brązowego cukru2 łyżki 
kakao½ łyżeczki 
soli1 łyżeczka 
sody oczyszczonej1 szklanka 
mleka½ szklanki 
olejucukier puder do dekoracjiKlasycznie wszystkie składniki sypkie mieszamy ze sobą w misce, 
potem wlewamy 
olej oraz 
mleko, miksujemy wszystko razem. W blaszce do pieczenia muffinek układamy papilotki i wlewamy masę do wysokości 2/3 każdej foremki. Pieczemy przez 20 minut w 175-180 stopniach. Posypujemy 
cukrem pudrem po wystudzeniu, żeby się nie zrobił mokry od ciepła ciasta.