Wykonanie
Chrupiące, słonawe
ogórki małosolne letnią
porą - dopełnią smakiem każde danie –zarówno obiadowe jak i śniadanie :) Na przekór obcokrajowcom, którzy dopóki nie posmakują - drwią z naszych
ogórków i bigosu - ja jestem zdecydowanie "za"!!A potrzeba tak niewiele – świeże nieduże ogóreczki,
koper z kwiatem,
czosnek, liście
porzeczki i
wiśni, liście
chrzanu,
sól,
pieprz i gorąca
woda!Składniki:10-12
ogórków2 duże liście
chrzanu3 ząbki
czosnku1-2 kwiaty
kopru5-6 liści
porzeczki i
wiśnisólgorąca
wodapieprz w ziarnachUkładamy warstwo liście oraz
koper, pomiędzy nie wkładamy
ogórki, wrzucamy
czosnek i
pieprz, zalewamy gorącą
wodą z
solą.Odstawiamy na około 24 godziny.