składniki:-ćwiartka zielonego kopru- 3 średnie ziemniaki- 2 duże ząbki czosnku- 1,5l bulionu drobiowego-sól- pieprz-małe opakowanie jogurtu naturalnego- łyżkę masłasposób wykonania:Szparagi myjemy obcinamy końce(końce wyrzucamy) .Obcinamy również kwiaty i odkładamy na bok.Koper włoski i łodygi szparagi kroimy w kostkę.Ziemniaki obieramy,myjemy i również kroimy w kostkę.Do garnka wrzucamy łyżkę masła,zmiażdżony czosnek,następnie dodajemy ziemniakikoper i łodygi szparag.Podlewamy gorącym bulionem.Gotujemy,aż warzywa zmiękną,następnie wyciągamy je do malaksera i miksujemy.A do zupy wrzucamy kwiaty szparag i gotujemy około 3 minut.Zmiksowane warzywa przecedzamy przez sitko do reszty zupy,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Zupę podajemy gorącą z łyżeczką jogurtu.Smacznego