ßßß Cookit - przepis na Kruche z rabarbarem i bezą

Kruche z rabarbarem i bezą

nazwa

Wykonanie

składniki:
-300g masła 500g mąki
-1 proszek do pieczenia
-125g cukru
- 5 żółtek
- 600g rabarbaru
-cynamon
-2 łyżki cukru do posypania rabarbaru
- 5 białek
-250g cukru do masy bezowej
sposób wykonania:
Roztapiamy i studzimy masło.Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia.Żółtka ucieramy z cukrem.Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem przez sitko, do masła,wlewamy jajka.Mieszamy żeby składniki się połączyły(Nie miksujemy). Rozwałkowane ciasto wykładamy na formę do tarty, wkładamy na 30 min do zapieczenia.Wyciągamy czekamy ,żeby ciasto ostygło.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę .Pokrojony rabarbar układamy na ciasto,posypujemy 2 łyżkami cukru i cynamonem.Nakładamy pianę.Pieczemy w 175 stopniach jeszcze 40 min.Smacznego
Źródło:http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/05/kruche-z-rabarbarem-i-beza.html