składniki:-300g masła 500g mąki-1 proszek do pieczenia-125g cukru- 5 żółtek- 600g rabarbaru-cynamon-2 łyżki cukru do posypania rabarbaru- 5 białek-250g cukru do masy bezowejsposób wykonania:Roztapiamy i studzimy masło.Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia.Żółtka ucieramy z cukrem.Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem przez sitko, do masła,wlewamy jajka.Mieszamy żeby składniki się połączyły(Nie miksujemy). Rozwałkowane ciasto wykładamy na formę do tarty, wkładamy na 30 min do zapieczenia.Wyciągamy czekamy ,żeby ciasto ostygło.Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę .Pokrojony rabarbar układamy na ciasto,posypujemy 2 łyżkami cukru i cynamonem.Nakładamy pianę.Pieczemy w 175 stopniach jeszcze 40 min.Smacznego